Utorak, 28 Maja, 2024

Akcija “LIMIT”: Uhapšeno 30 osoba, pretresi i na području TK-a

Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, danas su nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, započeli sa realizacijom zajedničke operativne akcije kodnog naziva „LIMIT“. Akcija je izvršena na području Federacije Bosne i Hercegovine, a vezano za krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Tokom današnjih aktvnosti, a po Naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu vrše se pretresi na 31 lokaciji i to na području Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona, te je uhapšeno više od 30 osoba.

Provodeći ove aktivnosti do sada je pronađeno i privremeno oduzeto otprilike oko 4 kg različitih opojnih droga i to „Spid“, „Cannabis Sativa L“, „Heroin“, „Kokain“ i dr., te vatreno oružje, municija, minsko eksplozivna sredstva, mobilni telefoni i SIM kartice, blinkeri za p.m.v., kao i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim kriviičnim djelom.

Osobe lišene slobode biti će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predate Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju prilikom realizacije današnjih aktivnosti pružaju pripadnici ministarstava unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona,  Hercegovačko-neretvanskog kantona i Tuzlanskog kantona.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

VIJESTI

Najnovije vijesti