Četvrtak, 7 Decembra, 2023

Amerikanci ogorčeni na crnogorske ministre zbog 9. januara

U Crnoj Gori ne prestaju reagovanja na prisusto dvojice ministara aktuelne vlade na obilježavanju 9. januara, Dana Republike Srpske u Banjaluci, a tim povodom oglasila se i Ambasada SAD porukom da su “veoma razočarani” odlukom ministara pravde i finansija, Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića.

Iz Ambasade SAD u Podgorici smatraju da je to, kako kažu, u “oštroj suprotnosti” sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

“Tim potezom je iskazano veliko nepoštovanje prema institucijama Bosne i Hercegovine”, rekli su iz Ambasade za Glas Amerike, a prenosi Tanjug.

Dodali su da je na svečanosti odata počast ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, dodajući da je njegov rat u Ukrajini prouzrokovao teško razaranje i ljudske patnje.

“Prisustvo zvaničnika crnogorske vlade na tom događaju, u oštroj je suprotnosti sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u EU, i sa principima i vrijednostima koje dijele članice evroatlantske zajednice”, kazali su iz Ambasade, prenio je portal RTCG.

Predsjednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je ranije da naravno da neće pokrenuti smjenu dvojice ministara, da poštuje njihov stav i da vlada nema veze sa njihovim boravkom u Banjaluci.

VIJESTI

Najnovije vijesti