Četvrtak, 23 Maja, 2024

Ansambl ”ZEFIR” oduševio bošnjačku dijasporu u Austriji

Članovi ansambla ”ZEFIR” boravili su 22.aprila 2017.godine u austrijskom gradu Linz. U okviru manifestacije ”Kinder Fruhlingsfest” ansambl ”ZEFIR” održao je koncert i predstavio se bošnjačkoj dijaspori u Austriji sa krasnim izvedbama tradicionalnih sevdalinki i ilahija.

Sala od 500 sjedišta bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Publika je bila oduševljena prekrasnim izvedbama sevdalinki i ilahija koje su posebno pripremljene za ovaj koncert. Fantastične izvedbe Zefirovih solista publiku su ostavljale bez daha, pa mnogi nisu mogli sakriti emocije i suze.

-Nama kao udruženju je bila izuzetna čast upoznati se sa radom ovakvog udruženja te predstaviti rad našeg ansambla, jer smatramo veoma bitnim promovisanje naše bošnjačke tradicije i kulturnih vrijednosti što široj javnosti. Nadamo se da smo svojim učešćem doprinijeli tome te da ćemo nastaviti njegovati prijateljstvo sklopljeno sa udruženjem Bošnjaka u gradu Linzu. Učestvovanjem na manifestaciji ”Kinder Frughlingsfest” u Linzu  Zefir porodica upisala je, kako navode, u svoju knjigu utisaka jos jedno nezaboravno iskustvo.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI