Srijeda, 28 Februara, 2024

Apeli za deblokadu tuzlanske petlje: Poljoprivrednici i onako trpe gubitke, nemojte nas uništiti!

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH poziva borce da deblokiraju saobraćaj na Šićkom Brodu i da se za riješavanje svojih problema obrate nadležnim institucijama.

Iako imamo razumijevanje za njihove zahtjeve, borci moraju biti svjesni da su blokadom ključne prometnice na kantonu potpuno blokirali i poljoprivrednu proizvodnju.

Mljekari u Tuzlanskom kantonu su u ovom trenutku u velikom problemu jer već dva dana ne mogu prevoziti proizvedeno mlijeko prema dobavljačima. Ako se blokada nastavi, mlijeko će propasti pa će poljoprivrednici pretrpjeti ogromne štete.

Podsjećamo da je TK veliki proizvođač mlijeka, te da je mljekarstvo najrazvijenija grana poljoprivede u BiH od koje žive hiljade porodica. Zbog njih i u njihovo ime apeliramo da slijedite primjer vaših saboraca iz drugih djelova zemlje i napustite Šićki Brod.

Ne smijete se za vaša prava boriti nauštrb drugih kategorija društva.

I među nama ima onih koji su se borili za ovu zemlji i danas zaslužujemo da nam omogućite da neometano radimo naš posao, navedeno je u saopćenju Udruženja poljoprivrednika FBiH.

VIJESTI

Najnovije vijesti