Utorak, 5 Decembra, 2023

BIHAMK – Ceste su jutros mokre i klizave

Kolovoz je jutros pretežno mokar i klizav, a na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Na području Nevesinja i Gacka pada snijeg koji  se mjestimično zadržava na kolovozu. Vozačima na ovom području savjetujemo posjedovanje zimske opreme i maksimalno opreznu vožnju.Na dionicama u usjecima, kao i preko planinskih prevoja skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja. 

U toku su radovi na vijaduktu Bojnik na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever, gdje se do kraja ovog mjeseca saobraća usporeno, jednom trakom. Molimo sve učesnike u saobraćaju da poštuju postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog radova u tunelu Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila saobraća se jednom trakom-naizmjenično. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na ovoj dionici, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic (Bradina), M-20 Ustiprača-Goražde, M-18 Semizovac-Vogošća (na ulazu u Vogošću), M-2 prolaz kroz Neum, M-5 ulaz u Ključ, M-18 Kladanj-Podpaklenik, M-4 Teslić-Karuše i na raskrsnici magistralnih puteva M-17 i M-6 u Tasovčićima.

Zbog nastupajućeg praznika 1. Maja do 02.05. do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti