Utorak, 5 Decembra, 2023

U Gornjem Srebreniku održana manifestacija “11 ljiljana”

U organizaciji Udruženja građana “Bukovik”, u Gornjem Srebreniku je održana tradicionalna manifestacija “11 ljiljana”, u znak sjećanja na 11 šehida iz ovog naselja koji su ugradili svoje živote u temelje suverene i nezavisne BiH. Uz veliki broj mještana, manifestaciji su prisustvovali gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović i šef Službe za boračko-invalidsku zaštitu Muhamed Jašarević. Delegacije MZ Gornji Srebrenik, boračkih udruženja i gradskih vlasti na čelu s gradonačelnikom Omerovićem polaganjem cvijeća na šehidski spomenik odale su počast poginulim braniteljima iz ovog podmajevičkog naselja. Organiziran je i obilazak mezarja poginulih boraca iz ovog naselja, a u mjesnoj ddžamiji u Gornjem Srebreniku proučen je tevhid za duše stradalih branitelja iz ovog naselja.

U sklopu ove tradicionalne manifestacije, na nogometnom igralištu FK “Bukovik” u Gornjem Srebreniku održan je i 13. Memorijalni turnir u malom nogometu pod nazivom “11 ljiljana”, na kojem su učestvovale 23 ekipe iz Srebrenika i okolice. 

Prvo mjesto osvojio je Bukovik, na drugom mjestu je “Magistrala”, a na trećem “Tinja”. Za najboljeg igrača ovog tradicionalnog turnira proglašen je Mirnes Šerifović, najbolji strijelac je Suad Šerifović, dok je epitet najboljeg golmana ponio Đulaga Smajlović. Najboljim ekipama i pojedincima uručeni su pehari, diploma i prigodne nagrade.

M.O.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI