Srijeda, 28 Februara, 2024

BIHAMK – Jutranja magla smanjuje vidljivost

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila u ulici Alipašina (Sarajevo), a do potpune normalizacije saobraćaja na ovoj dionici vozače molimo za strpljenje i razumjevanje. 

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, kao i u višim predjelima. Izdvajamo puteve u dolinama rijeka Drine, Save i Spreče, kao i puteve na području: Tuzle, Bihaća, Zenice i Prozora. Vozače na svim dionicama pozivamo na opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Zbog rekonstrukcije mosta, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme obustave teretna vozila preusmjeravaju se na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije kolovoza do 21.10. obustavljen je saobraćaj na izlaznoj traci autoputa A-1 Kakanj-Visoko za naplatno mjesto Kakanj I (Papratnica). Molimo vozače koji koriste ovaj izlaz sa autoputa da koriste izlaze na naplatnim mjestima Kakanj ili Visoko.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Crnoj Gori od 09 do 13 i od 15 do 18 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

VIJESTI

Najnovije vijesti