Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

Danas sahrana glumice Milene Draviće

Glumica Milena Dravić biće danas sahranjena u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju pored supruga Dragana Nikolića. Opijelo će biti služeno u 15 sati, a sahrana će biti obavljena u 15.30. Komemoracija će biti održana u 12 sati u “Zvezdara teatru”.

Milena Dravić preminula je 14. oktobra u 79. godini nakon teške bolesti. Jedna je od najvećih glumica bivše Jugoslavije. U karijeri dužoj od 50 godina snimila je 90 filmova, a najpoznatiji u kojima je ostvarila ulogu su, između ostalih, “Prekobrojna”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Kozara”, “Bitka na Neretvi”, “Una”, “Rad na određeno vrijeme”, “Nije lako sa muškarcima” i “Zona Zamfirova”..

Sa suprugom i kolegom Draganom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila popularni šou program “Obraz uz obraz”.

Dravić je dobitnica Nagrade za najbolju sporednu glumicu na Kanskom filmskom festivalu, specijalne nagrade Zlatna ruža na Filmskom festivalu u Veneciji, rekordnih deset Zlatnih arena na Filmskom festivalu u Puli. Dobitnica je najprestižnijih srbijanskih nagrada Dobričin prsten i “Žanka Stokić” za cjelokupan doprinos jugoslovenskoj i srbijanskoj kinematografiji, nagrade “Joakim Vujić”, nagrade Pavle Vuisić na Filmskim susretima u Nišu, četiri Zlatna ćurana na Danima komedije u Jagodini.

VIJESTI

Najnovije vijesti