Nedjelja, 23 Juna, 2024

BIHAMK – Kolovoz jutros mjestimično vlažan, a moguća i poledica

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Posebno izdvajamo puteve u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Jaki udari vjetra učestali su u južnim i jugozapadnim krajevima. Vjetar mjestimično stvara sniježne nanose na putnom pravcu Kupres-Šujica, dok na dionici Dobro Polje-Brod na Drini upozoravamo na mogućnost obrušavanja sniježnih lavina. Na magistralnom putu M-14 Bihać-Bosanska Otoka vidljivost je smanjena zbog magle. Na sitnije odrone zemlje ili kamenja skrećemo pažnju u usjecima i na planinskim prevojima. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog praznika katoličkog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Zbog nestanka električne energije na graničnom prelazu Bosanska Rača, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila. Zbog formiranih kolona, prelaz nije preporučljiv ni za putnička vozila.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti