Subota, 18 Maja, 2024

Danas u BiH oblačno vrijeme sa slabim snijegom

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme. U planinskim djelovima registrovan je i slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -12 stupnjeva, Ivan Sedlo -4, Sokolac -3, Sanski Most -2, Banja Luka, Bihać i Prijedor -1, Livno, Široki Brijeg, Sarajevo i Srebrenica 0, Bugojno, Doboj, Drvar, Gradačac, Jajce i Tuzla 1, Bijeljina, Zenica i Zvornik 2, Trebinje 3, Mostar 5, Neum 6 stupnjeva. Atmosterski tlak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.


Danas u Bosni oblačno vrijeme, uglavnom sa slabim snijegom. Na krajnjem sjeveru i sjeveroistoku Bosne moguća je slaba kiša ili susnježica, a u Krajini bez padavina. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano vrijeme. Pretežno oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne jak vjetar sjevernog smjera. Krajem dana vjetar će oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 4, na jugu zemlje od 4 do 9 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno, povremeno sa slabim snijegom. Temperatura zraka između -3 i 1 satupanj.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti