Utorak, 5 Decembra, 2023

BIHAMK – Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac, preko Čađavice.

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na 50 do 100 metara. Izdvajamo dionice: Foča-Goražde, Zenica-Lašva, Žepče- Maglaj, Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Cazin, na širem području Kantona Sarajevo, kao i u centralnim krajevima naše zemlje.

Zbog niskih jutarnjih temperatura moguće je formiranje poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti