Subota, 24 Februara, 2024

BIHAMK-Pojačana frekvencija vozila

Frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačana je u gradskim centrima. Na putevima u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je smanjena zbog magle. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja, aktuelne su radnim danima na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Šamac-Odžak u mjestu Prud (08-16h), na magistralnom putu M-14.2 Bosanski Petrovac-Drvar na prevoju Oštrelj (08-16h) kao i na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Bijeljina u mjestu Gredice (07-14:30h).

Danas počinju radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme izvođenja radova saobraćaj teretnih vozila preusmjerit će se na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok će putnička vozila saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

Danas od 08 do 15 sati izvodit će se sanacioni radovi u mjestu Husino (M-18 Šićki Brod-Živinice), zbog čega će se saobraćati usporeno, jednom trakom.

Sanacioni radovi u toku su i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Kakanj-Visoko, kao i na magistralnom putu M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj (most preko rijeke Ljubine kod Srednjeg i Karaula). Na ovim dionicama postavljena je saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

 

VIJESTI

Najnovije vijesti