Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

BIHAMK – Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano

Na širem području Bugojna, Makljena, Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova, kao i na području graničnih prelaza Zupci i Klobuk pada slabiji snijeg, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez. 

U tim područjima savjetuje se maksimalno opreznu vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Apeliramo na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. 

U ostalim predjelima naše zemlje kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, dok je mjestimična poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti