Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

BIHAMK – Saobraćaj u BiH se odvija po mjestimično vlažnom kolovozu

Na putevima u BiH jutros se saobraća po mjestimično vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, upozoravamo na moguću poledicu. Sitniji odroni zemlje ili kamenja učestali su u usjecima, kao i preko planinskih prevoja. Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Radovi se izvode i u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično. Povremeno je pojačana frekvencija vozila na ovoj dionici, zbog čega može doći do dužih zadržavanja.

Jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima: M-2 (prolaz kroz Neum), M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac i M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, zbog izvođenja sanacionih radova.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj, do 17.04 zatvoren je granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, omogućen je prelaz pješaka i biciklista).

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti