Četvrtak, 2 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBosnalijek na meti SIPA-e, vrše se pretresi

Bosnalijek na meti SIPA-e, vrše se pretresi

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije “Trik”, na području Sarajeva započeli pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na dvije lokacije.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “Organizovani kriminal”, “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja” i “Pranje novca” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Pretresi se vrše po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Akcija “Trik”, kako saznajemo nastavak je ranijih aktivnosti, povezanih s kompanijom “Bosnalijek”, zbog čega je prošle godine bio hapšen i direktor ove firme Nedim Uzunović.

Sazanjemo da su na meti Tužilaštva fizičke osobe i njihova imovina.

Kako je ranije saopćeno iz Tužilaštva BiH, osobe se terete za krivična djela organiziranog kriminala, pranja novca, zlouporabe položaja i financijskog kriminala u okviru koje je evidentirana nezakonita imovinska korist u višemilionskom iznosu. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari