Petak, 14 Juna, 2024

Danas u Bosni umjereno oblačno vrijeme

Jutros je u Bosni bilo oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim područjima sa susnježicom i snijegom. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -13 stupnjeva, Ivan Sedlo -5, Jajce -4, Bugojno -3, Banja Luka, Brčko, Livno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla -2, Bijeljina -1, Gradačac i Zenica 0, Drvar, Prijedor, Srebrenica i Zvornik 1, Bihać, Grude i Trebinje 2, Široki Brijeg 3, Mostar i Stolac 4, Neum 6 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 957 milibara, za 15 milibara je viši od normalnog i sporo raste.


Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim područjima i sa slabim snijegom. U Hercegovini uglavnom sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne umjeren sjevernog smjera. Jak vjetar u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6, na jugu zemlje do 10 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno, uz mogućnost provijavanja slabog snijega. Tokom dana, smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka temperatura zraka oko 2 stupnja.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti