Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIK„Dani lovačkih društava TK“ održani u Tinji

„Dani lovačkih društava TK“ održani u Tinji

Tradicionalna manifestacija „Dani lovačkih društava TK“ tradicionalna je manifestacija koja je nakon dvije godine pauze zbog pandemije koronavirusa organizovana ovog vikenda u Tinji kod Srebrenika. Nekoliko stotina lovaca iz svih 13 lovačkih društava koliko ih egzistira na području Tuzlanskog kantona, tradicionalnim sadržajima kao što su svečani defile,kotlićijada,izložba lovačkih trofeja i pasa obilježili su 27 postojanja saveza koji broji oko 7 000 lovaca.

Čast da budu domaćini tradicionalne manifestacije „Dani lovačkih društava TK“ ove godine pripala je Srebreniku, odnosno  Lovačkom društvu „Majevica“ .

Na ceremoniji otvaranja prisutnima su se obratili Mensur Alić – Predsjednik Saveza lovačkih društava TK, Mustafa Šakić- ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK koji je i svečano otvorio manifestaciju, zatim Nihad Omerović – Gradonačelnik Srebrenika te Edin Taletović – Predsjednik LD Majevica Srebrenik

20220903105916 IMG 2080

Sponzori ovogodišnje manifestacije su Vlada i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, kao i Gradska uprava i Turistička zajednica Srebrenik, a nakon ceremonije njenog otvaranja upriličena je i dodjela priznanja,takmičenja i druženje lovaca i gostiju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari