Nedjelja, 14 Aprila, 2024

Direkcija za regionalne ceste TK potpisala regionalne ugovore sa komercijalnim bankama

Direkcija za regionalne ceste Tuzlanskog kantona potpisala je ugovore s tri komercijalne banke. Riječ je o povoljnim kreditnim linijama i ukupnom iznosu sredstava većem od 19 miliona KM kojima će se nastaviti rekonstrukcija i gradnja regionalnih cesta u Tuzlanskom kantonu.

Vlada Tuzlanskog kantona za ovogodišnja ulaganja u infrastrukturu, uključujući i ova kreditna sredstva, predvidjela je iznos veći od 26 miliona KM.

Direkcija za regionalne ceste uspješno je okončala proces javnih nabavki. Time su stvoreni preduslovi za sklapanje povoljnih kreditnih linija u ukupnom iznosu od 19 miliona i 100 hiljada KM. Ugovori su potpisani sa tri komercijalne banke: Unicredit, Intesa San Paolo i Union bankom.

Za početak izvođenja radova potrebno je pričekati saglasnost Vlade i Skupštine Tulanskog kantona na Plan utroška sredstava na regionalnim cestama. Taj bi posao mogao biti okončan u naredne dvije sedmice, predviđaju u Direkciji. Kvalitetnije regionalne ceste uslov su sigurnosti u prometu, ali i pretpostavka za snažniji privredni razvoj, rečeno je ovom prilikom.

VIJESTI

Najnovije vijesti