Nedjelja, 21 Jula, 2024

Djeda mrazovi se spustili sa krova pedijatrijske klinike u Mariboru

Pripadnici jedne od spasilačkih službi iz Slovenije, prerušeni u Djeda Mrazove, spustili su se sa krova mariborske pedijatrijske klinike i kroz prozore pozdravili djecu u bolničkim sobama. Dan ranije uljepšali su boravak djece u bolnici na ljubljanskoj pedijatrijskoj klinici.

Zbog epidemiološke situacije, ovogodišnja akcija bila je malo drugačija od prethodnih godina, kada je nakon spusta Deda Mraz, zajedno sa brojnim poznatim Slovencima i radijskim voditeljima, krenuo na odjeljenja gdje su se darivala djeca. Ovoga puta su se putem video zapisa obratili najmlađim pacijentima.

Vojko Berce, zamjenik načelnika Klinike za pedijatriju UKC Maribor, pozdravlja inicijativu.

“To je ono što se događa. Ove godine smo već mislili da će neke mjere to spriječiti, ali Djed Mraz ne odustaje. A ni mi ne odustajemo”, rekao je.

On je objasnio da je ovo ugodno iskustvo za djecu i njihove roditelje, ali i zdravstvene radnike.

“Neki trenutno ne žele da napuste bolnicu. Ali oni će otići, svi će biti kući za Božić, to će im donijeti malo zdravlja”, dodao je Berce.

Jedan od Djeda Mrazova, Robert Anžič iz spasilačke službe, rekao je da se svake godine rado odazivaju pozivu i na taj način “uveseljavaju mališane u bolnicama”.

“Ovo je najmanje što možemo učiniti”, dodao je.

N1

VIJESTI

Najnovije vijesti