Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIDvojica muškaraca iz BiH uhvaćena u ilegalnom radu u Njemačkoj. Odmah dobili...

Dvojica muškaraca iz BiH uhvaćena u ilegalnom radu u Njemačkoj. Odmah dobili nalog za izlazak iz zemlje

Carinici odjela financijske kontrole protiv rada na crno u Stuttgartu u ponedjeljak, 23. maja nisu morali izlaziti na teren kako bi okončali dva slučaja ilegalnog zapošljavanja stranaca.

Službenici su provjerili radne odnose dvojice radnika koji su bili zauzeti demontažom starog protupožarnog sustava u zgradi carinarnice na istoku Stuttgarta.

Tokom provjere pokazalo se da su dvojica muškaraca došli iz Bosne i Hercegovine i da imaju samo radne dozvole važeće u Sloveniji.

Muškarci od 32 i 26 godina morali su odmah prestati s radom i dobili su nalog za izlazak iz zemlje od službenika državne policije. Carina vodi istragu protiv slovenskih poslodavaca muškaraca koji su dobili posao podizvođača u zgradi koju je unajmila Glavna carinarnica, javlja Fenix magazin.

“Trenutno se u poslovnoj zgradi odvija veliki broj fizičkih radova. Budući da su dvojica radnika privukla pažnju svojom radnom odjećom, koja se sastoji od trenirki i tenisica, to je bio očigledan znak za spontanu kontrolu “, objašnjava glasnogovornik glavnog carinskog ureda u Stuttgartu, Thomas Seemann .

Ilegalno zapošljavanje stranaca važno je pitanje za carinu u Stuttgartu, posebno u građevinskoj industriji. Službenici su u aprilu otkrili samo na jednom građevinskom projektu u Stuttgart-Zuffenhausenu 20 ilegalno zaposlenih.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari