Srijeda, 28 Februara, 2024

U džematu Luka zajednički se vjenčalo šest parova

U mjesnoj džamiji u džematu Luka kod Srebrenika prvi put u ovom gradu i široj okolici održano je kolektivno šerijatsko vjenčanje za šest parova s područja srebreničke općine. Na velikoj svečanosti pred mjesnim imamom hafizom Esmirom ef. Selimovićem sudbonosno „da“ rekli su Zijad i Elvedina Mašić, Nermin i Sedina Okić, Miralem i Jasmina Džaferović, Edisa i Mehmed Čizmić, Haris i Ernada Kešetović, Vehid i Monika Moranjkić. Riječ je o bračnim parovima koji su duži ili kraći vremenski period u braku, a kako kažu, ovim činom su ispunili svoju davnu želju da, pored građanskog, svoj brak krunišu i šerijatskim vjenčanjem.

U njihovoj namjeri podržali su članovi porodica, rodbina i prijatelji, a nisu izostali ni razmjena vjenčanih prstenova ni suze radosnice. Kažu da su oduvijek željeli obaviti i šerijatsko vjenčanje, ali mnogi od njih iz raznih razloga ranije nisu imali priliku da to učine, tako da su, kako ističu, i ovog puta bili podjednako sretni i uzbuđeni i kao prilikom građanskog vjenčanja. Čestitajući „mladencima“, efendija Selimović je istakao da bračni parovi ovim činom potvrđuju da su muslimani i da su sljedbenici djela Muhameda a.s.

Ovo je i prilika, istakao je efendija Selimović, da se u bračne zajednice unese svježina, pozitivna energija, nova radost i ljubav, ali i da se pošalje poruka da šerijatsko vjenčanje ne predstavlja nikakav bauk.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI