Utorak, 23 Jula, 2024

Engleska izgubila od zemlje koja ima više vulkana nego profesionalnih fudbalera

EURO-2016-Round-of-16-England-vs-Iceland

Reprezentacija Engleske ponovo je neslavno okončala svoj nastup na jednom velikom takmičenju. Englezi su završili svoj nastup na 15. po redu EURO-u koje se ove godine održava u Francuskoj. Nisu ispali od Njemačke, Italije ili Francuske. Gordi Albion je izbačen od strane debitanta na takmičenju, selekcije Islanda.

Legendarni napadač engleske reprezentacije, Gary Lineker, na Twitteru je napisao:

“Ovo je najgori poraz u našoj historiji. Engleska je izgubila od zemlje koja ima više vulkana nego što ima profesionalnih fudbalera. Svaka čast Island. Ne mogu da čekam da radim je**** analizu utakmice”, napisao je ljutiti Lineker na Twitteru.

Već su se počela javljati imena kandidata za novog selektora Engleske. Među njima su Alan Shearer, Gareth Southgate, Alan Pardew i Eddie Howe. Nekadašnji napadač Blackburna i Newcastlea, Alan Shearer, priznao je sinoć kako je otišao u FA prije četiri ili pet godina i rekao im kako želi posao selektora Engleske i kako je zainteresovan za taj posao.

“Pogledali su me i samo su mi rekli: ‘Nedostaje ti iskustva’. Rekao sam im: ‘Pa dobro, zaposlili ste ljude sa iskustvom, platili ste ih ogromno bogatstvo, a nisu donijeli ništa. Ja svakako ne bih mogao biti lošiji od njih'”, rekao je legendarni Alan Shearer.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE