Četvrtak, 2 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETFarmeri iz Živinica održali protest, kroz grad prošli traktorima

Farmeri iz Živinica održali protest, kroz grad prošli traktorima

Poljoprivrednici sa područja  Živinica danas su održali protestnu vožnju s traktorima, kako bi izrazili svoje nezadovljstvo Programom raspodjele 600 hiljada KM iz Budžeta Grada Živinica, kao pomoć pri proljetnoj sjetvi. Poljoprivredni proizvođači, odnosno farmeri Živinica, traže da im se po muznom grlu isplati po 200 KM, jer su ovim programom ograničeni na pomoć od 1 500 KM, što im nije dovoljno. Prema posljednjim podacima na području Živinica je 1800 muznih grla, za što je potrebno kako su istakli oko 360 hiljada KM i smatraju da ova sredstva ne predstavljaju problem za Budžet Grada Živinica.

“Danas smo mi svi trebali da izađemo na parcele na njive da radimo, mi moramo ovako da tražimo prava.Ovakvim poltikama i ovakvim programima podsticaja prema poljoprivrednim proizvođačima, samo možemo dovesti do nestanka stočarstva na području Živinica tj. do  proizvodnje mlijeka, gdje će ovi ljudi gdje će njihove porodice to i mi sami ne znamo” istakao je ovom prilikom Eldin Glibanović, predsjednik Grupacije mljekara TK.

Protest su održali ispred Gradske uprave Živinice, međutim niko im se od nadležnih nije obratio, te su najavili da će nove proteste održati i narednog ponedjeljka, kada će ulicama grada i ispred Gradske uprave doći sa traktorima, cisternama i stajskim đubrivom.

RTV Slon

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari