Četvrtak, 26 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTISindikalna organizacija BHRT-a: Tražimo isplatu plaća, toplog obroka i troškova prijevoza

Sindikalna organizacija BHRT-a: Tražimo isplatu plaća, toplog obroka i troškova prijevoza


Sindikalna organizacija Bosansko-hercegovačke Radio-televizije insistira na cjelokupnoj isplati plaće, toplog obroka i troškova prevoza, piše u saopćenju koje potpisuje predsjednik ovog sindikata Naser Husić.

– Sindikalna organizacija BHRT-a koja djeluje u okviru reprezentativnog Samostalnog sindikata Državnih službenika i uposlenika ( namještenika) koji broji 2200 članova, oglašava se povodom situacije u kojoj su se našli svi uposlenici BHRT-a (ne samo članovi SO BHRT). SO BHRT-a traži od menadžmenta BHRT-a, prije svega, odgovorno finasijsko i međuljudsko civilizovano ponašanje – stoji u saopćenju SO BHRT-a.

Fer, profesionalan i nepristrasan način

Kažu da “uposlenici BHRT-a, opterećeni pritiscima sa svih strana, uspješno se tome suprostavljaju i nastavljaju raditi svoj posao na fer, profesionalan i nepristrasan način, kao što su to radili i u prethodnom periodu.” 

– Problem s prilivom sredstava od RTV takse, jeste i naš problem, no prije svega je problem UO i menadženta “kuće”. U to se ne želimo miješati, kao i u bilo koje odnose unutar menadženta i uređivačke politike – navode u saopćenju. 

Obaveze prema PIO-u

SO BHRT-a, prije svega, interesuje: Kada će biti isplaćena plaća za mjesec mart koja već kasni? Kada će biti uplaćen topli obrok koji, također, kasni? Kada će biti isplaćena sredstva za prevoz, koja isto kasne? Kada će se izmiriti dugogodišnje obaveze prema PIO/MIO da radnici mogu otići u zasluženu penziju ( mirovinu )? Kada će, konačno, uposlenicima početi da se isplaćuje regres, koji je već godinama misaona imenica? Šta je s uslovima rada i sredstvima za rad? 

– SO BHRT kao reprezentativni sindikat u okviru BHRT-a konačno traži od menadžmenta da nas pozove na razgovore, kao što to radi s drugim Samostalnim sindikatom ove firme – zaključeno je saopćenje.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari