Srijeda, 21 Februara, 2024

FINconsult – Održan 6. Međunarodni simpozij u Tuzli

 

FINconsult je dana, 11. i 12. maja 2018. godine, u Tuzli, na Visokoj školi za finansije i računovodstvo FINra, BiH, održao 6. Međunarodni simpozij na temu; „SAVREMNE FINANSIJE I RAČUNOVODSTVO U KONTEKSTU REFORMSKIH PROCESA U BOSNI U HERCEGOVINI”.

 

Programski odbor 6. Međunarodnog simpozija u sastavu od 12 članova je odabrao i uvrstio u Zbornik radova 39 referata od 45 koliko je pristiglo za ovaj Simpozij.

 

Autori radova iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore su prezentovali referate iz oblasti: finansija, računovodstva, revizije, menadžmenta, IT sistema, EU standarda i regulative.

 

Na dvodnevnom Simpoziju recentni predavači i stručnjaci ponudili su i otvorili mnoštvo zanimljivih tema i kvalitetnih rasprava. Tokom dva dana Simpozija u 5 sesija, 30 predavača je prezentiratiralo svoje referate i podijelilo svoja profesionalna iskustva.

 

Na zatvaranju 6. Međunarodnog simpozija donijeti su zaključci i preporuke od kojih izdvajamo sljedeće:

 

  • Finansijsko-računovodstvena profesija treba biti nezaobilazan partner u izboru i provedbi reformskih procesa u BiH iz oblasti finansija i računovodstva.

 

  • Nauka i finansijsko-računovodstvena struka ukazuje na poželjan smjer reformskih zahvata. Međutim, konačno usvojeni propisi su rezultat političkih odluka.

 

Veliki broj pripadnika finansijsko-računovodstvene i menadžerske profesije je uzelo učešće na ovom simpoziju, čime je potvrđen kvalitet i korisnost simpozija koje organizuje FINconsult.

VIJESTI

Najnovije vijesti