Subota, 24 Februara, 2024

FK Tuzla City počinje pripreme za novu sezonu – Prvi test protiv Gradine u Srebreniku

Trener FK Tuzla City Milenko Bošnjaković i kapiten Samir Efendić najavili su početak priprema tuzlanskog premijerligaša za novu takmičarsku sezonu..

–“Nakon uvodnog testiranja i ljekarskih pregleda do polaska u Švicarsku 28.juna, odradit ćemo 13 treninga i odigrati dvije kontrolne utakmice. Prva je 19.juna protiv Gradine u Srebreniku a druga 23.juna u Tuzli protiv banjalučkog Borca. U Švicarskoj ćemo ostati tri dana i odigrati jednu utakmicu. Potom idemo u Sloveniju deset dana gdje ćemo odigrati četiri jake utakmice protiv slovenačkih ekipa. Sedam dana prije početka sezone, dakle 13.jula odigrat ćemo i “generalku” vjerovatno protiv Čelika”, kazao je trener Bošnjaković.

Kapiten Efendić je optimističan uoči početka priprema.

–“Mislim da je prva sezona bila sezona adaptacije i privikavanja na Premijer ligu. Sada smo godinu iskusniji i vjerujem kako ćemo biti sve bolje. Želimo da više nikada ne dođemo u situaciju da se borimo za opstanak”, kazao je kapiten Efendić.

Kada su u pitanju nova imena, Bošnjaković je kazao da je za sada zvanično stigao napadač Mirsad Ramić a da su u toku pregovori s nekim igračima. Također, doći će i neki igrači na probu koji će tako pokušati da se izbore za ugovor.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti