Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETGlavna rasprava o tužbi Dodika protiv Davora Dragičevića

Glavna rasprava o tužbi Dodika protiv Davora Dragičevića

U Osnovnom sudu Banjaluka u toku je glavna rasprava po tužbi za klevetu Milorada Dodika protiv Davora Dragičevića, oca stradalog mladića Davida Dragičevića, i glavnog i odgovornog urednika nedjeljnika NIN, na kojem će biti saslušani svjedoci.

Davor Dragičević je najavio novo obraćanje javnosti.

Posjetimo, početkom oktobra na banjalučkom Osnovnom sudu održano je pripremno ročište po tužbi Milorada Dodika protiv Davora Dragičevića, kojeg je predsjednik SNSD-a tužio za klevetu.

Dodik je Davora Dragičevića tužio zbog njegovih medijskih istupa. Dragičevićev advokat Dragan Tolimir rekao je da je Dodik tužio njegovog branjenika zbog tvrdnji da su institucije Republike Srpske učestvovale u likvidaciji i zataškivanju ubistva Davida Dragičevića.

Tolimir je na pripremnom ročištu predložio dokaze iz izvještaja Anketnog odbora Narodne skupštine Republike Srpske, kao i odluku Ustavnog suda BiH kojom je utvrđeno da su narušena ljudska prava porodice Dragičević. Predloženo je i sedam svjedoka.

Podsjećamo, David Dragičević je nestao u noći 17. na 18. mart 2018. godine, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta te godine na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave “Kastel” u Banjaluci. 

Predmet ubistva Davida Dragičevića od Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci preuzelo je Tužilaštvo BiH.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari