Utorak, 25 Juna, 2024

Građani Srebrenika udruženi u namjeri da pomognu uroženima

jasmin za veneciju

Zbog prirodne nesreće koja je zadesila BiH, ali i Srebrenik, pokreću se brojne jumanitarne aktivnosti na području općine Srebrenik. Jasmin Hasić će održati humanitarni konvert u Clubu „Venecija“ Tinja, u nedjelju 01. Juna. S obzirom da će Jasmin nastupiti bez nadoknade i ulaz je besplatan, a kompletan prihod od prodaje pića usmjeriće se za pomoć stanovništvu koje je pretrpilo štete od poplava i klizišta.

kliziste seona3

U subotu u 14 sati, na Poligonu malih sportova u Srebreniku će se upriličiti humanitarni turnir u malom nogometu. Izvlačenje parova je pred početak turnira. Prijave ekipa na telefon 062/742-416, kod Denisa Kopačića.  Najboljim ekipama će se uručiti zahvalnice i pehari, a kompletan prihod od prijava usmjeriće se, takođe, za sanaciju šteta najugroženijim sugrađanima.

kliziste seona1

Plesna škola „Rebus“ Srebrenik, u petak od 18 sati, na gradskom trgu u Srebreniku organizuje humanitarno druženje. –„Dodite i podržite nase male plesače koji ce plesom pokušati zaraditi sto više novca za ugrožene stanovnike BiH ,one koji su pretrpili ogromne štete u poplavama“- poziv je koji je uputila Arijana Moranjkić, koja kaže da će početi sa znakom podrške za one najugroženije,crtanjem i pisanjem po velikom papiru,na kojem će djeca ostaviti svoj kreativni trag i znak pažnje i ljubavi za one koji pretrpili velike muke ovih dana. Građani će biti u prilici da uruče svoje novčane priloge za ugrožene.

Poljakovici evakuacija

S druge strane dobi ljudi Srebrenika i dalje su na terenima širom BiH, gdje dostavljaju neophodne namirnice i sanitarne pakete, ali su na raspolaganje stavili i fizičku snagu. Pomoć i ruke naših sugrađana su u Brčkom, Janji, Šamcu, Odžaku, Kikačima u Kalesiji, Živinicama, među prvima su se odazvali za pomoć u izgradnji nasipa u Orašju, među prvima ušli u opustošene Maglaj i Doboj, s neophodnom pomoći u hrani, lijekovima, pitkoj vodi, jednokratnom priboru za jelo, obišli kolektivne centre i nasipe, gazili kroz bujice, pomagali u evakuaciji stanovništva iz ugroženih područja.

pomoc

– „Za ovo što su građani Srebrenika pokazali i, što i dalje pokazuju, treba izmisliti novu riječ. Jer, svako hvala, dobri ljudi, malo je za solidarnost koju pokazujete iz dana u dan. Preponosan sam što imam takve sugrađane“, izjavio je za Radio Srebrenik načelnik općine Srebrenik Sanel Buljubašić, koji je stigao do svakog mjesta ugroženog poplavama i klizištima na području općine, te se, u najktitičnijim momentima, sa svojim sugrađanima borio s nabujalom Tinjom.

sanel na terenu

VIJESTI

Najnovije vijesti