Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Grčka od ponedjeljka zvanično otvara granice za građane BiH

Grčka od ponedjeljka zvanično otvara granice za građane Bosne i Hercegovine, potvrdila je to ambasadorica naše zemlje u Grčkoj, Milica Ristović Krstić.

“Nakon svakodnevnih napora i angažmana zaposlenih u našoj ambasadi u Atini, nadležni organi su konačno donijeli odluku o otvaranju granice, što je bilo najavljeno na sastanku sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH, Miloradom Dodikom od stane premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa”, istakla je Ristović Krstić.

Navela je da se svakih sedam dana lista zemalja revidira tako da prije polaska na put svakako potrebno provjeriti da li je došlo do nekih izmjena.

Uslovi za ulazak u Republiku Grčku su:

  • popunjen PLF (travel.gov.gr)
  • negativan PCR test ne stariji od 72 sata, ili potvrda o primljene dvije doze vakcine (više od 14 dana mora proći od 2. doze vakcine), ili dokaz da ste prebolovali Kovid prije više od dva, a manje od devet mjeseci (to dokazujete pozitivnim PCR ili antigenskim testom od dana kada Vam je dijagnostigikovan Kovid)
  • svi ovi dokumenti moraju biti na jednom od sljedećih jezika: grčki, engleski, francuski, njemački, ruski, italijanski ili španski.

Bez obzira na posjedovanje ovih dokaza možete biti podvrgnuti testiranju prilikom ulaska u zemlju od strane nadležnih grčkih organa.

VIJESTI

Najnovije vijesti