Utorak, 25 Juna, 2024

Gužve na graničnim prijelazima BiH, evo i gdje se najduže čeka

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom kolovozu, uz umjeren do povremeno pojačan promet vozila.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučuje se da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili večernjim satima.null

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20.00 do 05.00 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Deleuša i Zupci. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

VIJESTI

Najnovije vijesti