Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Hokejaši BiH savldali Singapur i protiv Sjeverne Koreje će se boriti za plasman u viši rang

Sigurnom pobjedom protiv reprezentacije Singapura, Bosna i Hercegovina zauzela je drugo mjesto na tabeli prvenstva sa 2 boda zaostatka od vodeće Sjeverne Koreje. Upravo će posljednji susret na Svjetskom prvenstvu u hokeju na ledu (divizija III, grupa B) biti odlučujući u utrci za zlato i prelazak u viši rang takmičenja.

Već u 26. sekudni Adnan Smajlović postiže prvi pogodak na susretu i svoj prvi pogodak na prvenstvu. Tri minute kasnije, u strijelce se upisuje i Andreas Andrijašević. Za ova dva pogotka asistirali su Nermin Alić, Vasilije Vučinić i Adnan Mlivić dva puta.

U strijelce se i u ovom susretu upisuje Nikko Gaković, a treću asistenciju postiže Mlivić. Nakon pogotka, Gaković asistira Belminu Sinanbegoviću za novi gol naše reprezentacije.

Drugu trećinu golom otvara Gaković, nakon čega svoj prvi gol na prvenstvu postiže i Dino Čordalija. Asistirali su im Tarik Ćatović i Mlivić. “Messi”, kako su ga prozvali saigrači, poslije četiri asistencije postiže i pogodak na ovom meču. Mliviću je za gol asistirao Čordalija.

Kako su zatvorili drugu trećinu, tako su otvorili i treću – Čordalija asistira Mliviću za njegov drugi pogodak. Za konačnih 2:9 gol postiže Denny Miškić, a još jednu asistenciju pisat ćemo Aliću.

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine, Karim Ahmetovski uz dva primljena gola imao je 30 odbrana i procenat učinkovitosti 93,75%.

U reprezentaciji Singapura golove su postigli Ethan Redden i Matthew Hamnett.

Za najkorisnije igrače u oba tima treneri su proglasili Adnana Mlivića (BIH) i Ethana Reddena (SGP).

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odlučujući meč za ulazak u veći rang, igra sutra protiv Sjeverne Koreje, koja je poslije četiri meča lider na tabeli sa 12 bodova, BiH na drugom ima dva boda manje i u slučaju eventualne pobjede, bh. hokejaši plasirali bi se u drugu diviziju.

VIJESTI

SPORT

SREBRENIK VIJESTI