Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Holdina i Energopetrol prijatelj projekta Roditeljska kuća

U krugu Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se Roditeljska kuća, koju vodi i održava Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“. Ona djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama, koje dolaze izvan Sarajeva pruža smještaj, hranu i psihosocijalnu podršku, te pomaže kada je u pitanju nabavka potrebnih lijekova i opreme. 

Humana misija ovog projekta, te značaj koji ima u životima porodica koje se susreću sa ovom bolešću je razlog zašto kompanije Holdina i Energopetrol podržavaju rad Roditeljske kuće u Sarajevu i Tuzli.

„Uvijek nastojimo pomoći zajednici u kojoj poslujemo, te nam je velika čast da smo već četvrtu godinu podrška ovako vrijedne organizacije i projekta kao što je Roditeljska kuća. Posebno nas raduje titula prijatelj projekta i namjera nam je njegovati naše prijateljstvo sa ciljem osiguranja odgovarajućih uvjeta za boravak djece koja se bore sa teškom bolešću“ izjavio je Slavko Sić, direktor Holdine i Energopetrola.

Zbog zaštite zdravlja i trenutne epidemiološke situacije, izostala je tradicionalna posjeta Volonterskog kluba kompanije i druženje sa djecom u nadi da će druženje biti uskoro upriličeno.

„Jedna od najljepših stvari koja se može desiti našoj djeci jeste da steknu ovako dobre i vjerne prijatelja kao što su kompanije Holdina i Energopetrol. Sretni smo što obilježavamo i ove godine naše prijateljstvo gestom podrške i razumijevanja. Od srca smo zahvalni na donaciji koju su upriličili i na taj način pokazali našoj djeci i njihovim porodicama da nikada neće biti sami u borbi sa ovom opakom bolesti“, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Više o projketu Roditeljska kuća i kako podržati naš rad možete pronaći u produžetku https://srcezadjecu.ba/bs/roditeljska-kuca

VIJESTI

Najnovije vijesti