Subota, 24 Februara, 2024

Humana akcija za izgradnju kuće porodici Šarić

Grupa humanista iz Srebrenika pokrenula je još jednu u nizu humanih akcija na prikupljanju donacija u novcu i građevinskom materijalu za rješavanje stambenog pitanja porodice Ramiza Šarića iz Kiseljaka kod Srebrenika.

Ovaj 49-godišnji nezaposleni demobilisani borac sa suprugom Sanelom i kćerkom Ifetom trenutno boravi u naslijeđenoj kući koju dijeli s bratom, a koju zbog neriješenih imovinskih odnosa mora napustiti. U dosadašnjim humanim akcijama prikupljena su skromna finansijska sredstva koja nisu bila dovoljna ni za izgradnju temelja, tako da mu za gradnju skromne kuće nedostaje još oko 25.000 maraka.

–“Prihodi koje ostvarujem svojim mukotrpnim radom nisu dovoljni ni za plaćanje režija i kupovinu hrane, tako da do sada nisam mogao ni sanjati o početku izgradnje vlastite kuće. U naselju Kiseljak posjedujem plac površine 230 kvadrata koji sam naslijedio od oca, ali bez pomoći donatora nisam u stanju ni započeti izgradnju kuće”, ističe Šarić koji je teška srca pristao na pokretanje još jedne humane akcije.

Porodica Šarić živi u izuzetno teškim materijalnim uslovima. Svi članovi porodice su nezaposleni, a jedini izvor prihoda su im sekundarne sirovine koje Ramiz, i pored narušenog zdravlja, svakodnevno prikuplja. Ovaj vrijedni i izuzetno pošteni 49-godišnjak svaki dan, neovisno o vrememenskim prilikama, obiđe sve kontejnere, zelene površine pored puteva i korita rijeka i potoka u potrazi za limenkama i ostalim sekundarnim sirovinama. Iako dnevno radi i po deset sati, od prodaje sekundarnih sirovina zaradi maksimalno 250 maraka mjesečno, što nije dovoljno ni za kupovinu najosnovnijih životnih namirnica.

S građevinskim kolicima dnevno prepješači i po 30 kilometara, ali zbog niskih otkupnih cijena i pomanjkanja sekundanrih sirovina, zarada je iz dana u dan sve  skromnija. Svi koji žele pomoći ovom vrijednom i upornom čovjeku da konačno dobije vlastiti krov nad glavom, svoje priloge mogu uplatiti na tekući račun otvoren kod Raiffeisen banke Srebrenik broj: 1613000013680353. Porodicu Šarić mogu kontaktirati na telefon broj: 063-955-432.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI