Srijeda, 21 Februara, 2024

Humanitarni bazar u Srebreniku

Međunarodni forum solidarnosti-EMMAUS u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Srebrenik, u petak 23. 02. 2018. godine u 11h ispred gradske džamije u Srebreniku, organizuje Humanitarni bazar. Na ovom bazaru posjetiocima će biti izloženi, s ljubavlju i pažnjom, ručno izrađeni predmeti korisnika Prihvatnog centra Duje, kolači, odjevni predmeti i drugo. Sva prikupljena sredstva od prodatih proizvoda će biti preusmjerena za pomoć socijalno ugroženim porodicama uključenim u projekat „Jedan obrok dnevno“ u sklopu kojeg više od 180 socijalno ugroženih porodica i pojedinaca dobivaju besplatan obrok na kućni prag.
Projekat je namijenjen osobama treće životne dobi u stanju socijalne potrebe, bolesnim, iznemoglim osobama koje uglavnom žive same, u udaljenim ruralnim područjima, te samostalno ne mogu sebi obezbijediti obrok ili doći do javne kuhinje.
-“Posjetite nas i kupovinom rukotvorina pokažite humanost i solidarnost, odaberite nešto lijepo za sebe i svoje najbliže, a istovremeno direktno pomozite najugroženijoj kategoriji stanovništva da im se obezbijedi topli obrok”- poručuju organizatori. Jer, dobro se boljim vraća.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI