Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Info top

srebrenica-projekat-fotografija-neispricana-prica-

Nevladina organizacija Žene u crnom održala je performans ispred zgrade Predsjedništva na Andrićevom vijencu u Beogradu posvećen danu sjećanja na genocid u Srebrenici.

 Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack poklonila se srebreničkim žrtvama. Obišla je tabute s posmrtnim ostacima 136 žrtava u Fabrici akumulatora u Potočarima.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je zabranilo sve skupove zakazane za subotu ispred Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu, na dan kad se obilježava 20. godišnjica genocida u Srebrenici.

Vlada Tuzlanskog kantona će za 316 uposlenika Fabrike obuće  “Aida“ d.d. Tuzla izmiriti obaveze po osnovu poreza i doprinosa i time okončati agoniju u kojoj su se radnici nalazili proteklih godina.

Pripadnici Federalne uprave policije , postupajući po naredbi Tužilaštva Unsko-sanskog kantona  u Bihaću, lišili su slobode Agima Murtića i dr. Antu Šantića iz Bihaća, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Sud za sportsku arbitražu u Laussane odbio je danas žalbu Nogometnog saveza Srbije  i pobjedu u kvalifikacijskoj utakmici za prvenstvo Evrope između Srbije i Albanije dodijelio gostima.

 Na graničnom prijelazu Doljani kod Metkovića na izlazu se čeka oko sat i pol vremena, a na ulazu oko 45 minuta.
Vrijeme danas malo do umjereno oblacno i suncano uz maksimalne dnevne temperature do 28 stepeni.

VIJESTI

Najnovije vijesti