Nedjelja, 19 Maja, 2024

Kada se steknu uslovi počet će uviđaj na požarištu u Gradačcu

Službenicima Policijske stanice Gradačac jutros u 5.40 sati prijavljeno je da gori proizvodni pogon IKM “Kula Gradačac”. Odmah nakon prijave na teren je izašla policijska patrola, a ubrzo su stigli i vatrogasci.

“Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS/PU Gradačac, i pripadnici profesionalnih vatrogasnih jedinica iz Gradačca, Srebrenika i Brčkog koji još gase požar. Jedna osoba, radnik obezbjeđenja – portir navedenog objekta zadobio je povrede (opekotine) prilikom pokušaja gašenja požara te je upućen na JZU UKC Tuzla. O događaju je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo TK, dok će uviđaj izvršiti uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK”, navode u Upravi policije MUP-a TK.

U Kantonalnom tužilaštvu TK navode kako će uviđaj početi kada se steknu uslovi.

“Kada se steknu uslovi za uviđaj zajedno sa istražiteljima SKP MUP-a TK, po naredbi tužioca, na teren izaći i vještaci protivpozarne i elektro struke, kaki bi se utvrdili uzroci požara”,  navodi glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović.

U UKC Tuzla navode kako je povrijeđeni radnik zbrinut.

“Pacijent inicijala M.M. obrađen na Klinici za plastičnu i maksilofacijalnu hirurgiju UKCT zbog opekotina drugog stepena u predjelu šaka, podlaktica i lica. Pacijent je nakon ukazane pomoći upućen na ambulantni tretman”, navodi Ersija Aščerić – Mujedinović.

Šteta na proizvodnom pogonu IKM “Kula” je ogromna i tek će se zbrajati.

N1

VIJESTI

Najnovije vijesti