Petak, 27 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKKampanja "Sigurni na mreži"

Kampanja “Sigurni na mreži”

“Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona trenutno provodi aaktivnosti veezano za realizaciju javne kampanje pod nazivom „Sigurni na mreži“, koja će trajati narednih šest mjeseci.

Cilj kampanje je prevencija izvršenja krivičnih dijela iz oblasti kompjuterskog kriminala i povećanje nivoa informacione sigurnosti privrednih subjekata i građana na području Tuzlanskog kantona, te podizanje svijesti o trenutnim trendovima u oblasti kompjuterskog kriminala, a usmjerena je prema tri ciljne grupe: pravna lica (privredna društva), fizička lica (građanstvo), te djecu – maloljetnike.

IMG 61735911453680b00568f8a0467d629c V

Ujedno, kampanja omogućava navedenim ciljnim grupama da dobiju ključne informacije o sigurnosti na internetu, potencijalnim prijetnjama i mogućim posljedicama,  ali i kako poduzeti jednostavne korake u cilju zaštite, kome prijaviti i kako potražiti podršku, što će biti realizovano kroz posebna edukativna predavanja, podjelu promotivnog materijala i emitovanjem tematskih video priloga sa ključnim porukama.

IMG 53b3fc37ce4d876d209b72b50df749eb V 1

Ovom prilikom, apelujemo na građane da budu oprezni prilikom korištenja internet servisa i ustupanja svojih ličnih i poslovnih podataka, te pozivamo sve koji imaju saznanja o izvršenim krivičnim djelima iz oblasti kompjuterskog kriminala da ista prijave policiji, kao i svako drugo krivično djelo. Policijski službenici Policijske stanice Srebrenik će u narednom periodu  našim sugrađanima dijeliti promotivne letke s osnovnim informacijama i preporukama vezano za navedenu kampanju “, poručili su iz PU Srebrenik.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari