Petak, 14 Juna, 2024

Kantonalna uprava CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,41 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je viši za 4 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 8,5 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 16.01.2019 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetu Lukavac, dok je na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Živinice, Mobilna: Banovići odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka .

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata vatrogasne jedinice, osim nekoliko tehničkih,  imale su i dvije intervencije na gašenju požara i to: Općina Banovići, Vatrogasna jedinica općine Banovići imala je intervenciju na gašenju požara zapaljene deponije uglja u Omazićima. Grad Tuzla, Vatrogasna jedinica Grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara zapaljenog teretnog vozila u ul. Husinskih Rudara u Tuzli. Požari  su lokalizovani i ugašeni.

NUS

U protekla 24 sata KOC Tuzla je zaprimio Prijavu  NUS-a od OSCZ Kalesija te je proslijedio je za FUCZ.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti