Subota, 18 Maja, 2024

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci gasili deset požara

Prema izvještajima operativnih centara civlne zaštite na TK vatrogasne jedinice su pored nekoliko tehničkih imale i deset intervencija na gašenju požara i to na području Grada Tuzla pet intervencija, tri intervenicje na gašenju niskog rastinja u naseljima Čaklovići, Solina i Kovačevo Selo i dvije intervencije na gašenju požara na divljim deponijama smeća u naseljima Gornja Tuzla i Mušinac, zatim dvije intervenicje na području općine Gradačac, naslje Mionica III nisko rastinje i naselje Krčevine Donje šuma, na području općine Lukavac dvije intervencije na gašenju požara niskog rastinja i šume u dva navrata u naselju Jaruške i na području općine Kalesija u naselju Babajići požar niskog rastinja ukupne površine cca 5 duluma. Svi požari su lokalizirani i ugašeni.

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,35 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 3 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 9,8 m3/s.

Stanje na putevima

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti