Utorak, 5 Decembra, 2023

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili 11 požara

Požari

Prema izvještajima operativnih centara sa područja Tuzlanskog kantona vatrogasne jedinice  u protekla 24 sata, pored nekoliko tehničkih, imale su i 11  intervencija na gašenju požara i to: Općina Banovići, Vatrogasna jedininica općine Banovići imala je dvije intervencije na gašenju požara, nisko rastinje u naselju Oskova i visokonaponski tarafo u naselju Stražbenica. Općina Kalesija, Vatrogasna jedinica općine Kalesija imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Masle.  Općina Lukavac, Vatrogasna jedinica općine Lukavac imala je tri intervencije na gašenju požara, nisko rastinje u naseljima Turija, Bistarac i Huskići. Grad Tuzla, Vatrogasna jedinica Gada Tuzla imala je dvije intervencije na gašenju požara, nisko rastinje u naseljima Šićki Brod i Šljivice. Općina Živinice, Vatrogasna jedinica općine Živinice imala je tri intervencije na gašenju požara, nisko rastinje u naseljima Lukavica, Šarenjak i Maline. Požari su lokalizovani i ugašeni.

Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,95 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 1 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,20 m3/s.

Stanje na putevima

R – 458 Lopare – Čelić Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

M – 1.8 Duboki Potok – Srebrenik Zbog istražnih radova u tunelu Drenik saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK kvalitet zraka za dan 10.03.2019 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Lukavac i Živinice, dok se na lokalitetima Skver, BKC, Bukinje, Mobilna: Kladanj ne može ocijeniti.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti