Ponedjeljak, 20 Maja, 2024

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili četiri požara

Požari

Prema izvještajima operativnih centara civilne zaštite sa područja Tuzlanskog kantona, u protekla 24 sata, osim nekoliko tehničkih, vatrogasne  jedinice imale su i četiri intervenciju na gašenju požara i to: Općina Lukavac, Vatrogasna jedinica općine Lukavac imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Huskići. Općina Srebrenik, Vatrogasna jedinica općine Srebrenik omala je dvije intervencije na gašenju požara, nisko rastinje u naselju Mutati-Srebrenik i voćnjak i nisko rastinje u naselju Ahmići. Grad Tuzla, Vatrogasna jedinica Grada Tuzla imala je intervenciju na gašenju požara niskog rastinja u naselju Grabovica.Požari su lokalizovani i ugašeni.

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 199,49 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme viši za 2 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK kvalitet zraka za dan 18.02.2019 godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver, BKC,  i Mobilna: Kladanj dok je na lokalitetu Živinice odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka. Na lokalitetu Bukinje i Lukavac nije bilo moguće ocijeniti kvalitet zraka.

Klizanje tla

U toku protekla 24 sataOSCZ Srebrenik zaprimila je prijavu klizišta u naselju Tinja Staro Selo koje ugrožava jedan stambeni objekat i pristupni put.

NUS

Pripadnici „A“ tima FUCZ bili su na dežurstvu u prostorijama KUCZ.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti