Nedjelja, 23 Juna, 2024

BIHAMK – Kolovoz mjestimično vlažan

Kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a niske temperature pogoduju formiranju poledice, pa pozivamo na pojačan oprez. Posebnu pažnju skrećemo na dionice u višim predjelima, kao i na mostove, vijadukte i prilaze tunelima. Magla smanjuje vidljivost na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: M-17 Zenica-Doboj, M-4 Teslić-Doboj, M-1.8 Tuzla-Orašje i M-14.2 Orašje-Odžak. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja, učestali su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova na sanaciji odrona, na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Čađavice.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti