Utorak, 25 Juna, 2024

Kod Živinica ubijen Sedin Mušić, uhapšen osumnjičeni za ubistvo

U mjestu Gračanica kod Živinica sinoć oko 21 sat ubijen je dvadesetčetverogodišnji Sedin Mušić iz Zelenike kod Živinica, a za ubistvo je osumnjičen dvadesetšestogodišnji Omer Fatić koji je odmah nakon ubistva lišen slobode – saopćeno je iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Fatić je osumnjičen da je ispred svoje kuće u mjestu Gračanica kod Živinica u Mušića, koji je bio u automobilu, ispalio dva hica iz lovačke puške-šačmarice, nakon čega je Mušić preminuo.

-Utvrđeno je da su prethodno dva mladića zajedno proveli dan, a u večernjim satima su došli automobilom do kuće osumnjičenog. Najvjerovatnije je ubistvu prethodila svađa, te je Fatić ušao u kuću, uzeo sačmaricu i u oštećenog,  koji je sjedio u automobilu, ispalio dva hica u gornji dio tijela – navode iz tužilaštva.

Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalisitičke policije PU Živinice. U toku je kriminalistička obrada, nakon čega će osumnjičeni uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je, kako se navodi, izdao naredbu za vađenje krvi i urina od osumnjičenog, a bit će izdata naredba  za obdukciju tijela preminulog, kao i naredbe za sve druge potrebne istražne radnje i vještačenja u cilju utvrđivanja svih okolnosti u vezi s ubistvom.

VIJESTI

Najnovije vijesti