Subota, 10 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJET„Krimolovci“ - u junu zaprimljeno 336 poziva i tri korisne informacije

„Krimolovci“ – u junu zaprimljeno 336 poziva i tri korisne informacije

KRIMOLOVCI

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u junu 2018. godine registrirali su 336 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana su zaprimljene tri korisne informacije o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je 80 prijava, od čega 12 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa opojnim drogama i ostala krivična djela. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 15 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po tri je postupala i SIPA.

U izvještajnom periodu pristiglo je pet povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 67 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari