Nedjelja, 26 Marta, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETLidl planira otvoriti 2.000 radnih mjesta u BiH

Lidl planira otvoriti 2.000 radnih mjesta u BiH

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac sastao se danas u Sarajevu s izvršnim direktorom kompanije Lidl Deanom Sunekom i voditeljem sektora Marjanom Mikovićem te su razgovarali o nastavku aktivnosti izgradnje trgovačkih centara ovog lanca u BiH.

Predstavnici kompanije informisali su Košarca o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti kompanije ”Lidl” budu prisutni u gradovima i općinama u BiH koji imaju više od 30.000 stanovnika. Sa aspekta razvojnih planova, naglašeno je da bi kompanija ”Lidl” u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH.Košarac i predstavnici “Lidla” posebno su se fokusirali na pitanje zastupljenosti domaćih proizvoda u prodajnim objektima ove kompanije.

“Osim mogućnosti za nova zapošljavanja, smatram da je od ključne važnosti da u narednom periodu razgovaramo o tome na koji način i u kojem procentu će biti zastupljeni proizvodi iz Republike Srpske i Federacije BiH. Moj stav je da domaći proizvodi moraju na adekvatan način biti zastupljeni u svim trgovačkim centrima i na tome ću insistirati”, naveo je Košarac.

Dodao je da je ohrabrujuća iskazana spremnost kompanije ”Lidl” da proizvodi iz oba entiteta budu na odgovarajući način pozicionirani u njenim trgovačkim marketima, u skladu sa standardima te kompanije. KLIX

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari