Srijeda, 24 Jula, 2024

Lokalnim vodovodom Rapatnica upravljat će JP Vodovod i kanalizacija

Juče je gradonačelnik Srebrenika Adnan Bjelić ugostio predstavnike Mjesne zajednice Rapatnica, zajedno sa odborom za lokalni vodovod, kako bismo razgovarali o budućem upravljanju lokalnim vodovodom. Predstavnici MZ Rapatnica su se, nakon suočavanja s problemima u održavanju lokalnog vodovoda, odlučili za predaju upravljanja svog lokalnog vodovoda preduzeću JP Vodovod i kanalizacija Srebrenik.

Na sastanku su, osim šefova službi, prisustvovali i direktor JP Vodovod i kanalizacija Srebrenik. Tokom razgovora dogovoren je slijed koraka za naredni period kako bi se ovaj prijenos odgovornosti odvijao efikasno.

-“Potrebno je ozbiljno pristupiti rješavanju problema održavanja vodovoda kako bi stanovnici MZ Rapatnica u budućnosti imali nesmetano snabdijevanje vodom. Ovim potezom očekujemo da će se kvaliteta usluge poboljšati i da će se dugoročno osigurati stabilnost i pouzdanost vodovodnog sistema za sve korisnike.

Ovaj korak predstavlja značajan pomak ka unapređenju infrastrukture i kvaliteta života stanovnika MZ Rapatnica, a mi ćemo se potruditi da u što kraćem roku implementiramo sve potrebne mjere za ostvarenje ovog cilja, objavio je gradonačelnik Bjelić na svom zvaničnom FB profilu.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI