Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

Manifestacija učenika MSŠ Srebrenik „Ja imam talent“ – Najuspješnija Elma Hodžić

Učenici IV-1 ekonomskih tehničara Mješovite srednje škole Srebrenik u velikoj sali Doma kulture organizirali sutradicionalno takmičenje mladih pod nazivom „Ja imam talent“.

Nastupilo je 17 talentiranih takmičara uzrasta od šest do 18 godina koji su pred blizu 400 posjetilaca preznetirali svoje umijeće u oblasti crtanja, plesa, recitacije i muzičkog stvaralaštva. Specijalni gosti ove tradicionalne kulturne manifestacije bili su mladi muzički talenti Sadik Hasanović i Melika Moranjkić.

Prema ocjeni stručnog žirija, najuspješnija je bila Elma Hodžić, na drugom mjestu je Ajdin Kovačević, a na trećem Maira Rešidović. Prema riječima učenice MSŠ Srebrenik Elme Džinić, jedne od koordinatorica ovog projekta, takmičenje je organizirano s ciljem da se učenicima srebreničkih osnovnih i srednjih škola pruži prilika da prezentiraju svoje umijeće u raznim oblicima kulturnog stvaralaštva.

Najuspješnijim mladim talentima uručeni su pehari, pokloni sponzora manifestacije i novčane nagrade u iznosima od 100, 50 i 30 maraka.M.O.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI