Nedjelja, 14 Jula, 2024

Ministrica Federalnog ministarstva okoliša i turizma Branka Đurić posjetila općinu Srebrenik

posjeta ministrice 2

Ministrica Federalnog ministarstva okoliša i turizma, gospođa Branka Đurić je danas sa svojim saradnicima posjetila općinu Srebrenik. Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović je za delegaciju FMOIT-a upriličio prijem, a zatim je u Plavoj sali Doma kulture Srebrenik održana i prezentacija na temu “ANAEROBNI TRETMAN OTPADNIH VODA I ORGANSKOG OTPADA”.

Prezentaciju je održao gospodin Dragan Šulović, Savjetnik ministrice za okoliš i turizam. Prezentaciji je prisustvovao značajan broj privrednika, direktora javnih preduzeća i ustanova, predstavnici Kompanije “BINGO”, kao i šefovi općinskih službi, te savjetnici općinskog načelnika.
posjeta ministrice
Prisutnima su se obratili Načelnik općine Srebrenik Nihad Omerović i Ministrica FMOIT-a Branka Đurić. Oni su u svojim izlaganjima istakli značaj i potrebu tretmana otpadnih voda i organskog otpada, a sve s ciljem zaštite okoliša i zdravlja ljudi.

Prezentacija nam je potvrdila da se plansko rješavanje prikupljanja i uklanjanja otpada, uz njegovu selekciju i pravilan tretman, može pretvoriti u velike uštede energije, ostvarenje prihoda/zarade, stvaranje novih radnih mjesta, a prije svega će zaštititi vodotoke, zemljište i zrak.

Načelnik općine Srebrenik se zahvalio ministrici Branki Đurić i njenim saradnicima na svesrdnoj pomoći u realizaciji projekata iz domena FMOIT-a, koje je Općina Srebrenik do danas podnijela navedenom ministarstvu.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI