Nedjelja, 21 Aprila, 2024

Mirna novogodišnja noć u Tuzli: Policajci i ljekari imali manje intervencija nego ranije

Novogodišnja noć u Tuzli protekla je mirno, a policija i ljekari za razliku od ranijih godina na prelazu iz 2020. u 2021. nisu imali mnogo posla.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za Klix.ba je kazala da su službenici u protekloj novogodišnjoj noći evidentirali osam slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Također, prema riječima Kapidžić, izvršeno je šest krivičnih djela, dok su vozači na saobraćajnicama Tuzlanskog kantona prouzrokovali devet saobraćajnih nesreća. Njih šest je bilo bez povrijeđenih, uz pričinjenu materijalnu štetu, dok je u tri povrijeđeno šest osoba.

U Službi Hitne medicinske pomoći pružili su 146 zdravstvenih usluga, a kako su nam kazali, nisu imali nikakvih neuobičajenih aktivnosti.

Mirnoj novogodišnjoj noći u Tuzli svakako su doprinijele i mjere koje su trenutno na snazi zbog pandemije koronavirusa, prvenstveno policijski sat, odnosno zabrana kretanja u vremenskom periodu od 23 sata uvečer do pet sati ujutro.

Da će prijelaz iz 2020. u 2021. godinu biti prilično miran moglo se i naslutiti zbog atmosfere koja je prevladavala u Tuzli.

Ulice su i prije 23 sata bile prilično puste, kretali su se uglavnom pripadnici dežurnih službi, a ugostiteljski objekti su bili zatvoreni u četvrtak od kasnih poslijepodnevnih sati.

No i pored svega toga, tuzlanskim ulicama pohodili su pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona čije su aktivnosti intenzivirane u cilju očuvanja javnog reda i mira u prazničnom periodu u kojem se trenutno nalazimo.

Izvor: Klix.ba

VIJESTI

Najnovije vijesti