Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Mirza Selimović iz Srebrenika pobjednik osme sezone Zvezda Granda!

mmmmiiiirrrr

U super finalnoj noći “Zvezda Granda” naš sugrađanin Mirza Selimović je ponovo zablistao, te svojom izvedbom, oduševio publiku u studiju ali i gledatelje pored malih ekrana.

Ovaj 23-godišnji student Građevinskog fakulteta u Tuzli tokom cijele sezone, zahvaljujući sjajnim vokalnim sposobnostima i pristojnom ponašanju, bio je jedan od favorita stručnog žirija kojeg su činili Dragan Stojković Bosanac, Šaban Šaulić, Aca Lukas, Snežana Đurišić i Zorica Brunclik.

Mirza Selimović u finalnoj večeri, u prvom krugu otpjevao je pjesmu „Lejla“ Hari Mata Harija, a u drugom pjesmu „Čerge“ Zlatka Pejakovića. Posljednja pjesma sa kojom se Mirza predstavio publici jeste pjesma „Dušo moja“ Kemala Montena. U direktnom obračunu „ Grand – žurka“super finalista, Mirze Selimovića i Miloša Vujanovića, titulu najboljeg, zasluženo ponio Mirza Selimović, što ga je ove godine odvelo na pobjednički tron.

Mirza je oduševio cijeli svijet, te zahvaljujući glasovima publike iz svih bivših republika SFRJ ali i dijaspore  zasluženo od osam super finalista bio najbolji, a pored njega, iz Bosne i Hercegovine u super finalu su se našli i Mustafa Omerika iz Mostara, te Ajša Kapetanović iz Sarajeva. 

Osam finalista plus dvoje koje je Saša Popović vratio u top 10 dobijaju po pjesmu, a drugoplasirani, Miloš Vujanović, osim pjesme, dobija i automobil. Pobjednik “Zvezda Granda” za sezonu 2013/2014, Mirza Selimović, kao pobjednik dobio je stan u Beogradu i snimanje kompletnog albuma pod pokroviteljstvom  Grand produkcije. Talentovani mladi pjevač iz Srebrenika Mirza Selimović, muzikom se bavi od malih nogu, a gitara je njegova najveća ljubav. Pored muzike, studiranja, bavi se i humanitarnim radom.

Radio Srebrenik čestita Mirzi na pobjedi.

 

VIJESTI

Najnovije vijesti